High Coast
Electronic Press Kit (SE)

Electronic Press Kit (SE)

HIGH COAST – ny musik

‘Mind Pictures’ (EP) och ‘Troubles and Lies’ (singel)

High Coast är tillbaka med en ny EP och singel. EPn ‘Mind Pictures’ är den efterlängtade uppföljaren till den självbetitlade debut EPn som släpptes 2013. Första singeln, ‘Troubles and Lies’, med tillhörande video, släpptes tillsammans med nya EPn 26e mars 2021.

Släppet är det första från High Coast i duo-format, där Daniel Walkes fingerplockande gitarr kompletteras av August Wegeståls lap steel – en kombination som genomsyrar och sätter stämningen för den 19 minuter långa EPn. Bandet har återigen jobbat med Wallentin Richardsson, vars råa och påhittiga, till stor del analoga produktion, ger lyssnaren en känsla av att återupptäcka någonting familjärt som alltid har funnits där och bara väntat på att återupptäckas.

Walkes låtar och lyrik målar bilder av livets upp och nedgångar, dagliga dilemman och livets slumpmässiga möten. Trots att fundamentet i EPn ‘Mind Pictures‘ är akustisk gitarr och lap steel finns flera andra instrument med i produktionen som subtila lager.
(Biografi nedanför)

‘Troubles and Lies’

‘Troubles and Lies’

Videon för singeln, producerad av Londonbaserade filmaren Anton Berggren, skildrar de två bandmedlemmarna, två båtar, ett par stövlar och en gnutta sjöröveri en tidig morgon till havs.

‘Mind Pictures’

Spår

1. Mind Pictures (3:49)

2. Troubles and Lies (3:25)

3. New in Town (3:48)

4. Stolen Champagne (3:53)

5. Windowsill (4:46)

Alla låtar skrivna av Daniel Walke

Arrangerade av Daniel Walke och August Wegestål

Texter


Biografi

High Coast, från Malmö, är ett svenskt indie-folkband byggt kring Daniel Walkes uttrycksfulla lyrik och distinkta gitarr. Precis som mycket annat i genren illustrerar musiken en imperfekt verklighet med stunder av förvirring och förtvivlan men även av stillhet och begrundande. Med paralleller till artister som Iron & Wine, Great Lake Swimmers och Fleet Foxes, beskriver Daniel sina texter som “utdrag ur folks liv, som korta extrakt ur en dagbok”. I texterna skildras historier om alldagliga händelser som väcker lyssnarens nyfikenhet och öppnar upp för egna tolkningar och tankar.

High Coast i sina olika former kan spåras ända till 2010, när Daniel Walke började skriva sin egen musik. 2015 bestod bandet t ex av fyra medlemmar och de spelade då mycket live, och var bland annat förband till Great Lake Swimmers i Lund och Köpenhamn.

Singeln och EPn som släpps under våren 2021 blir en symbolisk nystart för bandet, där Daniel Walke och August Wegestål nu styr skutan som en duo. Livet i form av fiske, fotboll, familj och fika, tillsammans med studier har lagt musiken på hyllan ett tag, men nu är tiden rätt att fokusera på musiken igen.

Walke och Wegestål träffades under gymnasietiden för ca 10 år sedan. Walke skriver texterna och tar fram grunderna i låtarna, men arrangemangen är gemensamma mellan de två.

Pressbilder

Videor

.

Kontakta High Coast genom sociala medier eller:

highcoastband@gmail.com

highcoastband.com